Farsund Undervannsklubb
Marinarkeologi

Marinarkeologi

Published: Wednesday, 27 November 2013

Farsund Undervannsklubb er stolt av sine dyktige marinarkeologer. Gjennom mange år har FUK blitt sett på som en foregangsklubb når det gjelder marinarkeologi.
Det er viktig å ta vare på vår kulturarv og dette får også Juniorgruppen vår inn med den første snorkelen gjennom temahefter som dette:  Juniorgruppens Temahefte om Marinarkeologi

I pinsen 2004 fant tre dykkervenner, Svein Syvertsen, Jakob Løvdal og Torstein Ormøy vraket av den svenske fregatten "Louis et Anne" som forliste utenfor Kådøy 17. desember 1723 og sank 5. januar 1724. Det var lastet med bomber og granater. Forliset var kjent, og Svein og Jakob hadde lett etter dette vraket i 10 år. Foruten selve funnet har dette også gjort at klubbens medlemmer har fått flotte dykk på vraket.

Det siste året har en del energi på ”Ariel” ved Sælør. - Vi har bøyet henne opp et par ganger, og kommer til å fortsette dykkingen på henne. Her er mye å registrere og en jobb som skal gjøres, sier Jacob. 

Entusiasten kan videre fortelle av turen nå går til Nederland for studietur til flere museer. Her skal de bruke tid på fliser og krittpiper og annet interessant som kom med de nederlandske båtene til våre havner for flere hundre år siden. 

Linker om "Louise et Anne":
NRK Sørlandet
Fant sjørøverskip

Svein Syvertsen på NRK Sørlandet (april 2008) om "Louise Et Anne"

Bilder fra Skjernøysundet Juni 2011 også en link til Danmark http://www.maritimearchaeology.dk/

Videoer som Jakob har tatt

Fredrik Danica
Louise Et Anne Del1 Del2
Flisvrak Sælør  Del1 Del2

 

 

Hits: 3794